3 Μουντιαλικοί και άλλοι 7 διεθνείς στο δρόμο της Πάφου σήμερα

Από: Μαρίνα Σταύρου

Απέναντι σε 10 συνολικά διεθνείς θα βρεθεί σήμερα η Πάφος FC αντιμετωπίζοντας την Σαουδαραβική Al Shabab.

Η ομάδα της πόλης Ριάντ έχει στις τάξεις τις έξι συνολικά διεθνείς της ομάδας της Σαουδικής Αραβίας, δυο από τους οποίος συμπεριλήφθηκαν και στην 23μελή αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία ( Hattan Bahebri & Abdullah Al-Khaibari). 

Πέραν των έξι διεθνών της χώρας της Σαουδικής Αραβίας η Al Shabab έχει στο ρόστερ της ακόμη δυο διεθνείς από τη Ρουμανία (Constantin Budescu & Valerică Găman) .

Στο “βαρύ” ρόστερ των αντιπάλο της Πάφου FC υπάρχουν ακόμη δυο διεθνείς. Ο τερματοφύλακας της ομάδας, ο γνωστός Τυνήσιος Farouk Ben Mustapha με συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότιο Αφρική και πρόσφατα στη Ρωσία όπου αγωνίστηκε και απέναντι από την Αγγλία, καθώς και ο 26χρονος Λίβυος διεθνής Muaid Ellafi.

Η ομάδα έχει στο παλμαρέ της 6 πρωταθλήματα Σαουδικής Αραβίας με πιο πρόσφατο αυτό στην σεζόν 2011-12 και προπονητής της είναι ο Ρουμάνος Μάριους Σουμούντικα. Το όνομα του Σουμουντικα είναι γνώριμο στο φίλαθλο κοινό στην Κύπρο από την εξάμηνη θητεία του στην Ομόνοια την ποδοσφαιρική περίοδο 2003-04 άλλα και από πέρασμα του από την Ελλάδα για λογαριασμό της Καβάλας το 2011 ενώ διαρκώς απασχόλησε τόσο την ΑΕΛ όσο και την Ανόρθωση.

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των Σαουδαράβων που δεν υπολογίζουν τα λεφτά στις μεταγραφές είναι ο Βραζιλιάνος Arthur Caike ο οποίος είναι 26 χρόνων και στο παρελθόν αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στην Φλαμένγκο και Σάντα Κρουζ στην χώρα του.

Στο τελευταίο της φιλικό επί Σλοβενικού εδάφους η Al Shabab αγωνίστηκε με την τουρκική Rizespor AS η οποία αγωνίζεται στην Τουρκική Σούπερ Λίγκα και την κέρδισε με σκορ 3-0 με σκόρερ τους Budescu, Hattan και Gaman.