Η Ελλάδα κατέκτησε το τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Handball

Από: Giannis Miltiadou

Ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό και στο ελληνικό χάντμπολ έγραψε η Εθνική Ομάδα γυναικών, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ, τα «χρυσά» κορίτσια των Μαρίας Καραντώνη και Σοφίας Δημητρίου νίκησαν με 2-1 (18-14, 15-24, 5-2) την πρωταθλήτρια Ευρώπης Νορβηγία στα σουτ αουτ και αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες κόσμου.

Νορβηγία (Έσκι Αντρέασεν): Χάλτβικ 4, Χαμερσταντ, Βέφλερ 12, Μάρτινσεν 6, Άαρνταχλ 2, Σάετρε, Πέτερσεν, Τζ. Μπέργκ, Ούγκλαντ 16, Βικ. Μπέργκ.

Ελλάδα (Καραντώνη/Δημητρίου): Σαμολαδά, Ποιμενίδου 6, Καλοϊδη, Κερλίδη 6, Σκάρα, Μούρνου 3, Μ. Κεπεσίδου, Α. Δημητρίου 18, Μάστακα 5, Ν. Κεπεσίδου.

Διαιτητές: Μαρτίνεζ- Μονίκο (Ουρουγουάη).

Στα θύματα της τραγωδίας στην Αττική αφιέρωσε η ελληνική αποστολή το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Συγκίνηση, περηφάνια και ανεπανάληπτα συναισθήματα για τα κορίτσια της Εθνικής Γυναικών Beach Handball που ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του κόσμου.

Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια και συνεργάτιδα της Μαρίας Καραντώνη, Σοφία Δημητρίου είπε: «Αδιαμφισβήτητα πλέον τα κορίτσια μας είναι φτιαγμένα από… χρυσό. Τις κορυφές δύσκολα τις κατακτάς και εμείς δουλέψαμε σκληρά κ μεθοδικά για να τα καταφέρουμε. Θέλω να χαρίσω το πιο όμορφο κ ειλικρινές χαμόγελο μου στον καθηγητή μου κ. Χρήστο Κοτζαμανίδη για την πολύτιμη βοήθεια του. Ο τίτλος είναι αφιερωμένος στις αδικοχαμένες ψυχές από την πυρκαγιά στην Αττική και στους συγγενείς τους που θρηνούν μετά την ανείπωτη τραγωδία που υπέστη η χώρα μας. Έχουμε λυγίσει πολλές φορές για να μην σπάσουμε».

Η αρχηγός της ομάδας Βάσω Σκάρα δήλωσε: «Έχω ζήσει τόσα πολλά, αλλά αυτή την στιγμή την ονειρευόμουν. Να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος και να πάρουμε ένα μετάλλιο. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στα νέα παιδιά να μην τα παρατάνε ποτέ, να βάζουν νέους στόχους και να το πιστεύουν. Είμαι 45 ετών και είμαι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια».

Στο μεταξύ, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει την Εθνική Ομάδα για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

«Ένα μεγάλο μπράβο στην Εθνική Ομάδα Γυναικών, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball, στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση», αναφέρει.