Πρωταθλήτριες Νίστρομ και Σιακκίδου στο σιρκουί Γυναικών

Από: Μαρίνα Σταύρου

Πρωταθλήτριες στο Τουρνουά Beach Volley που διοργανώνεται στις Ομοσπονδιακές Εγκαταστάσεις της ΚΟΠΕ στη Λεμεσό, είναι οι Έρικα Νίστρομ και Βαλέρια Σιακκίδου που επικράτησαν των Εκατερίνα Ριπνάγια – Έφη Πέτρου με 2-1. σετ σε 46 λεπτά. Ο Τελικός ήταν συγκλονιστικός και πραγματικά για «γερά νεύρα».

Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο σετ του Τελικού των Γυναικών, αφού καμιά από τις δυο ομάδες δεν μπορούσε να διατηρήσει διαφορά ασφαλείας. Τελικά, το δίδυμο Έρικα Νίστρομ και Βαλέρια Σακκίδου είχε καλύτερα πατήματα στο τέλος του σετ κερδίζοντας με 22-20 γράφοντας το 1-0.

΄Αμεση ήταν η αντίδραση των Εκατερίνα Ριπνάγια – Έφη Πέτρου στο δεύτερο σετ του Τελικού. Οι δυο κοπέλες πήραν διαφορά τεσσάρων πόντων 12-08, αλλά οι Νίστρομ – Σακκίδου κατάφεραν να ισοφαρίσουν 14-14. Οι Ριπνάγια – Πέτρου, με τη δεύτερη να τελειώνει φάσεις, πήραν διαφορά τεσσάρων πόντων εκ νέου 14-18 για να καθαρίσουν εν τέλει το σετ 21-17 και να ισοφαρίσουν σε 1-1. Μοιραία ο Τελικός οδηγήθηκε στο τάι – μπρέικ.

Το τρίτο σετ κυριολεκτικά «έσπαζε καρδιές». Μετά το αρχικό 05-05, οι πρωταθλήτριες ξέφυγαν στο σκορ, αλλά οι Ριπνάγια – Πέτρου έδειξαν σφυγμό και μείωσαν στον πόντο 13-12.Τελικά, οι Νίστρομ – Σιακκίδου έδειξαν ψυχραιμία και πήραν τους καθοριστικούς πόντους κερδίζοντας με 15-12 κατακτώντας τον τίτλο.

Η Βαλέρια Σιακκίδου πλασάρει πάνω από το μπλοκ της Ρίπναγια – Φάση από τον Τελικό των Γυναικών.