Στο Τορίνο για το πρώτο Juventus World Cup η Ακαδημία Γιουβέντους Κύπρου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Από τις 11-15 Ιουνίου, 400 ποδοσφαιριστές από 20 ακαδημίες της Γιουβέντους APO όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο πρώτο JUVENTUS CUP που διεξήχθη στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας στις Ιταλικές Άλπεις.

Στο τουρνουά συμμετείχαν ακαδημίες της Γιουβέντους από τις πιο κάτω χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Καναδά, Γουατεμάλα, Κολομβία, Τυνησία, Αυστραλία, Κίνα, Ελλάδα, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ουγγαρία, Σουηδία, Ρωσία, Σλοβακία, Κύπρο, Πολωνία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της κυπριακής ακαδημίας της Γιουβέντους δήλωσαν παρόν εκπροσωπώντας την Κύπρο υπό την καθοδήγηση του προπονητικού επιτελείου της το οποίο αποτελείτο από τους Σάσα Γιοβάνοβιτς και Παναγιώτη Σωκράτους με διευθυντή τον Σάββα Σωκράτους. Οι νεαροί της Κυπριακής ακαδημίας κοίταξαν στα μάτια τους “αντιπάλους” τους αποδεικνύοντας την σπουδαία δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες της ομάδας στην Κύπρο σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.

Τα παιδιά έζησαν τις μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες που τους πρόσφερε η Ακαδημία και η Γιουβέντους και ήδη ετοιμάζονται για το επόμενο JUVENTUS CUP του χρόνου.

Εκτός από τη συμμετοχή στο Γιουβέντους World Cup η Κυπριακή αποστολή είχε τη δυνατότητα, όπως πάντα όταν βρίσκεται στην Ιταλία, να επισκεφθεί και το γήπεδο Allianz Stadium της οομάδας, το Μουσείο αλλά και της προπονητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου στο Τορίνο.

Είναι φανερό ότι μια τέτοια εμπειρία δημιουργεί ένα φανταστικό σκηνικό και παραστάσεις σε παιδιά με φιλοδοξίες που τους αρέσει το ποδόσφαιρο. Τέτοιες εμπειρίες καθορίζουν την ποδοσφαιρική τους πορεία αφού μέσα από την Ακαδημία της “Μεγάλης Κυρίας” έρχονται σε άμεση επαφή με την μεγάλη εικόνα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κάτω από την ομπρέλα μιας τεράστιας ομάδας.

Να σημειωθεί ότι οι εγγραφές για την καινούργια χρονιά στην Ακαδημία της Γιουβέντους ήδη ξεκίνησαν. Όλες τις πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις μάθουν στην επίσημη σελίδα της ακαδημίας στην Πάφο στο Facebook: Juventus Academy Cyprus -Paphos

Άντρη Πηλέα