Η κυπριακή πετόσφαιρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2 Αστέρων και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U22

Από: Giannis Miltiadou

Με δυο ομάδες θα εκπροσωπηθεί η Κύπρος στο τουρνουά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2 Αστέρων που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 – 29 Ιουλίου στην πόλη Αγκαντίρ του Μαρόκου.

Σύμφωνα με την ΚΟΠΕ, στην αφρικανική χώρα θα βρεθούν οι Μαριότα Αγγελοποπούλου – Μανωλίνα Κωνσταντίνου και οι Ντάρια Γκουσάροβα – Ζώγια Κωνστσαντοπούλου.

Οι τέσσερις αθλήτριες βρίσκονται στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης και θέλουν να παίξουν καλό βόλεϊ και να διακριθούν. Τα δυο δίδυμα έχουν πολλές παραστάσεις σε αγώνες υψηλού επιπέδου ενώ τα τελικά τεστ πριν από τους αγώνες του Αγκαντίρ έγιναν στους Αγώνες για τη Ζώνη Μικρών Κρατών Ευρώπης στη Λεμεσό μεταξύ 20-22 Ιουλίου.

Η Αγγελοπούλου και Κωνσταντίνου βρίσκονται στο νούμερο 16 του κυρίως ταμπλό και η Γκουσάροβα – Κωνσταντοπούλου στο νούμερο 17. Οι τέσσερεις Κύπριες αθλήτριες θα προπονηθούν αυτό το διήμερο στις εγκαταστάσεις που θα γίνουν οι αγώνες. Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο Αγκαντίρ σύμφωνα με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία είναι πολύ καλές για αγώνες. Ωστόσο, το πρόγραμμα των αγώνων ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

Συνολικά στο τουρνουά συμμετάσχουν παίκτριες από: Αυστραλία, Αυστρία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Αγγλία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Ρωσία, Σουηδία, Ελβετία και Μαρόκο.

Εξάλλου, νέες ευρωπαϊκές εξετάσεις έχουν τα δυο μεγάλα ταλέντα της άμμου Αντώνης Λιοτατής και Σωτήρης Σιαπάνης. Οι δυο πετοσφαιριστές αναχωρούν σήμερα για την Ρίγα της Λετονίας και από εκεί θα βρεθούν στην πόλη Γκουρμάλα όπου θα διεξαχθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U22 μεταξύ 26-29 Ιουλίου 2018.

Οι δυο παίκτες που έπαιξαν μαζί στο δεύτερο σιρκουί του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος και το κατέκτησαν την Κυριακή παρουσιάζονται έτοιμοι να διεκδικήσουν τη διάκριση στη Λετονία.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο χωρητικότητας 1.300 θέσεων Jurmala Beach Baltic Beach Hotel και ο αρχικός στόχος θα είναι η πρόκριση από τους Ομίλους. Στο τουρνουά των Ανδρών συμμετέχουν 32 ομάδες.