Το σκάκι στην Πάφο έχει πολύ μέλλον

Από: Μαρίνα Σταύρου

Το σκάκι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στο εξωτερικό και οι επιτυχίες του συνδέονται άμεσα τόσο με την εξυπνάδα και την ευφυΐα όσο και με την στρατηγική και τη γνώση.

Στην Πάφο λειτουργούν σήμερα δυο σχολές σκακιού με σπουδαία αποτελέσματα ενώ μαθητές μας συχνά πυκνά εκπροσωπούν την Πάφο σε αγώνες στο εξωτερικό.

Το Athlitika Press όπως έχει υποσχεθεί θα δώσει και λόγο και ρόλο σε όλα τα αθλήματα, τις σχολές και τις ακαδημίες για να μπορέσουν μέσα από τη δική μας προσπάθεια να αναδειχθεί όλος αυτός ο κόπος αθλητών, προπονητών και γονιών.

Σε λίγες μέρες έξι παιδάκια από την Πάφο και συγκεκριμένα από τη Σχολή White King θα συμμετάσχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή τουρνουά στην Ευρώπη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα από τις 5-11 Αυγούστου 2018.

Για τους σκοπούς του σημερινού μας ρεπορτάζ μιλήσαμε με τον διευθυντή της Σχολής White King και στην επόμενη αναφορά μας στο σκάκι θα πράξουμε το ίδιο με τους ιθύνοντες της Λέσχης Σκακιστικού Ομίλου Πάφου.

Ο Αρκάδιος Κουλαξίδης, διεθνής εκπαιδευτής (national instructor), με πιστοποίηση από την παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού FIDE, μας σύστησε τη σχολή του η οποία ονομάζεται White King.

Η σχολή λειτουργεί σε καθημερινή βάση με μια καλοκαιρινή ανάπαυλα μέχρι τον Σεμπτέμβρη. Καθημερινά τα παιδιά ηλικίας 5-18 ετών μπορούν να διδαχθούν το αγαπημένο τους άθλημα το σκάκι από τις 14.00-19.00 στα Ελληνικά και Ρώσικα.

Οι μαθητές της σχολής White King έχουν πετύχει μέχρι σήμερα αρκετές επιτυχίες σε παγκύπριους και τοπικούς αγώνες και όπως μας ανέφερε ο κ. Κουλαξίδης υπάρχει δυνατότητα να φέρουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και αποτελέσματα.

Μερικές από τις επιτυχίες της σχολής είναι οι πιο κάτω:

Παγκύπριο κλασικό :

  • Κ8 1 κορίτσι,
  • Κ12 3η θέση,
  • Κ14

Λεμεσός Ποκενυ :

Κ8 1,3 + 1 κοριτσι
Κ12 3η + 1 κορίτσι
Κ14 1,2,3

Πάφος :

Κ8 1,2,3
K10 1,2
K12 1,3
K14 1,2,3
K16 2,3

ΣΧΟΛΙΚΑ 1η στα δημοτικά, 2η στα Γυμνάσια.

Φρεναρος chess4all Κ8 1,2η θέση

Τουρνουά φιλίας Αγία Πετρούπολη- Πάφος ομαδικό σε 10 Σκακιέρες (40 παρτίδες) πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα της Πάφου με 33.5 – 6.5

Μάθετε περισσότερα για τη σχολή στο Facebook της ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ 

Τηλέφωνο επικοινωνίας 96489983
Διεύθυνση “White King” Chess Academy
Λεωφόρος Αποστόλου Παύλου

της Άντρης Πηλέα