Μουντιάλ 2018: Υποδοχή ηρώων σε Παρίσι και Ζάγκρεμπ 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Υποδοχή ηρώων επιφύλαξε ο γαλλικός λαός στους πρωταθλητές κόσμου στο ποδόσφαιρο, οι οποίοι απόλαυσαν και γνώρισαν την αποθέωση από την πρώτη στιγμή που πάτησαν γαλλικό έδαφος. Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν και οι Κροάτες στους δευτεραθλητές κόσμου κατά την άφιξη τους στο Ζάγκρεμπ.

Στη Γαλλία, εκατομμύρια Γάλλοι κατέκλυσαν τα Ηλύσια Πεδία και τον Πύργο του Άιφελ για να υποδεχτούν τους πρωταθλητές.  Αρχικά στο αεροδρόμιο «Σαρλ Ντεγκόλ», πυροσβεστικά οχήματα σχημάτισαν αψίδα νερού πάνω από το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή, ενώ στη συνέχεια η αποστολή επιβιβάστηκε σε ανοιχτό την ίδια ώρα που η αεροπορία στην σχημάτιζε στον ουρανό πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Η πορεία της ομάδας ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπου ο Πρόεδρος της Εμανουέλ Μακρόν, υποδέχθηκε τους σύγχρονους ήρωες της χώρας.

Στο Ζάγκρεμπ, περισσότεροι από 300.000 Κροάτες, ντυμένοι στα κόκκινα και άσπρα, πλημμύρισαν τους δρόμους για να καλωσορίσουν τους δικούς τους ήρωες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε ανοιχτό λεωφορείο και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλης.

Παρά την απώλεια του Κυπέλλου, η ομάδα τους κατέγραψε την καλύτερη παρουσία της στην Ιστορία της διοργάνωσης, κατακτώντας την 2η θέση και ξεπερνώντας την τρίτη θέση που είχε κατακτήσει πριν από 20 χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας.