Πρωταθλητές στο Μπιτς Βόλεϊ Aνδρών οι Αποστόλου και Κνέζεβιτς, στις γυναίκες οι Νίστρομ και Σιακίδου 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Με δύο καταπληκτικούς τελικούς και εντυπωσιακό θέαμα ολοκληρώθηκε χθες το πρώτο τουρνουά του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ, το οποίο διοργανώθηκε στις oμοσπονδιακές εγκαταστάσεις στο Ιστιοπλοϊκό Κέντρο Λεμεσού, με τη συμμετοχή 17 ομάδων.

Σύμφωνα με την ΚΟΠΕ, πρωταθλητές στην κατηγορία Ανδρών, ήταν οι εκπρόσωποι της Κύπρου στους Μεσογειακούς Αγώνες, Δημήτρης Αποστόλου και Βλάτο Κνέζεβιτς, οι οποίοι νίκησαν στον τελικό τους επίσης διεθνείς, Γεώργιο Χρυσοστόμου και Σωτήρη Σιαπάνη με 2-1 σετ.

Στην κατηγορία Γυναικών, στο πιο ψηλό σκαλοπάτι ανέβηκαν η Έρικα Νίστρομ με ζευγάρι τη 16χρονη Βαλέρια Σιακίδου. Νίστρομ και Σιακίδου νίκησαν στον τελικό δύο παίκτριες με μεγάλες επιτυχίες στη σάλα, τις Βερόνικα Χουντίμα και Μάτια Μάγκτιτς με 2-1 σετ.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Δρ. Μιχάλης Κρασιάς, ο οποίος παρακολούθησε την τελική φάση της διοργάνωσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πρώτο τουρνουά και κάλεσε τους φίλους του αθλήματος να δώσουν νέο μαζικό παρών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 21-22 Ιουλίου όπου θα διεξαχθούν το Διεθνές Τουρνουά Γυναικών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Zonal) με τη συμμετοχή ομάδων από το Βέλγιο, τη Σκοτία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και το δεύτερο τουρνουά ανδρών του Πρωταθλήματος 2018.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το τουρνουά ανδρών μπορούν να γίνουν μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, 20 Ιουλίου. Όλες οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ 2018 είναι διαθέσιμες για όλους τους ενδιαφερόμενους στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ (www.volleyball.org.cy).