Νικητές των Παγκύπριων Διασωματειακών Αγώνων η ΣΚΟΛ και ο διεθνής αθλητής Φ. Σαββίδης 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Η ομάδα τραπ της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λεμεσού και ο διεθνής αθλητής του ιδίου σωματείου, Φειδίας Σαββίδης, ήταν οι μεγάλοι νικητές των Παγκύπριων Διασωματειακών Αγώνων, που έγιναν στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας το περασμένο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, με τη νικήτρια ομάδα αγωνίστηκαν οι Φειδίας Σαββίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης και Νικόλας Κυριάκου.

Στην κατηγορία των γυναικών  κέρδισε η Γεωργία Κωνσταντινίδου της ΣΚΟΛΕΥ με 108/125, ενώ αθλητές της ίδιας Οργάνωσης ήταν και οι νικητές στις κατηγορίες των εφήβων και των βετεράνων.

Ο νεαρός Αλέξανδρος Τσαγγαρίδης πέτυχε 110/125 και ο Τουρκοκύπριος βετεράνος Κεμάλ Γκιουρσέλ 103/125.

Τους αγώνες με τους οποίους έπεσε και η αυλαία του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής ΟΠΑΠ, διοργάνωσε η Σκοπευτική Οργάνωση Λεμεσού και για άλλη μια χρονιά ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του τέως διεθνή σκοπευτή του τραπ και αξιωματούχου της ΣΚΟΚ και της ΣΚΟΛΕΜ αείμνηστου Περικλή Τάνου, η οικογένεια του οποίου απένειμε τιμητική πλακέτα στους νικητές του τραπ και του σκητ.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα περνά και η έντονη και αξιόλογη παρουσία Τουρκοκυπρίων σκοπευτών που αγωνίζονται με τα χρώματα των σωματείων της ΣΚΟΚ.

Η ομάδα τραπ της Σκοπευτικής Οργάνωσης Αμμοχώστου που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, αποτελείτο από τους Τουρκοκύπριους Νιχάτ Ακτερζί, Αχμέτ Ρατίπ και Εμίρ Εμιρζάτε (οι δυο πρώτοι αγωνίστηκαν και στον τελικό) ενώ και οι τρεις νικητές στην κατηγορία των βετεράνων ήταν Τουκοκύπριοι.

Με την ολοκλήρωση των 125 δίσκων του προκριματικού, ο Νιχάτ Ακτερζί πέρασε επικεφαλής στον τελικό με 120/125 και τον ακολούθησαν ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης με 117/125 και οι Νικόλας Κυριάκου και Ανδρέας Μακρής με 116/125.

Ο μετέπειτα νικητής πέρασε με 115/125 και ο Αχμέτ Ρατίπ με 114/125 συμπλήρωσε την εξάδα.

Πρώτος από τη δοκιμασία των 25 «μονοντουφεκιών» αποχώρησε ο αθλητής της ΣΚΟΕΠΑ Ανδρέας Μακρής με 17/25 και τον ακολούθησαν ο Αχμέτ Ρατίπ με 23/30 και ο Νικόλας Κυριάκου με 26/35.

Ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης με 32/40 εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο ενώ τη «μάχη» του χρυσού έδωσαν οι Φειδίας Σαββίδης και Νιχάτ Ακτερζί, για να κερδίσει τελικά ο αθλητής της Λεμεσού με 42/50 έναντι 40/50 του Αμμοχωστιανού σκοπευτή.

Στη Β’ κατηγορία πρώτευσε ο Γιάννης Αηλιώτης της ΣΚΟΕΠΑ με 114/125, ενώ ο Νεόφυτος Νικολάου της ΣΚΟΛΕΥ, με 102/125, πήρε άλλη μια πρώτη νίκη στο παραολυμπιακό τραπ.