Κρίσιμη εβδομάδα ευρωπαϊκών αγώνων για ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και Ανόρθωση 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Διεξάγονται αυτή την εβδομάδα οι επαναληπτικοί αγώνες των κυπριακών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας είχαν χάσει στους πρώτους εκτός έδρας αγώνες τους, ενώ η Ανόρθωση είχε επικρατήσει με στενό σκορ στην Κύπρο.

Ο επαναληπτικός αγώνας του ΑΠΟΕΛ με την FK Sūduva για την πρώτη προκριματική φάση του Champions League θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη στις 20:00 στο Στάδιο ΓΣΠ.

Οι πρωταθλητές θα επιδιώξουν να ανατρέψουν το 3-1 του πρώτου γύρου και να συνεχίσουν στη διοργάνωση. Ο νικητής του αγώνα θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση το νικητή του αγώνα Σπαρτάκς Λετονίας – Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου (0-0 ο πρώτος αγώνας).

Ο ηττημένος θα συνεχίσει στη δεύτερη προκριματική φάση του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του αγώνα Φλόρα Ταλίν – Μπερ Σεβά Ισραήλ (1-4 ο πρώτος αγώνας).

Ο Απόλλωνας μετά το 1-0 της Λιθουανίας στο πλαίσιο της πρώτης προκριματικής φάσης του Europa League, θα κυνηγήσει την πρόκριση στον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης, 19 Ιουλίου, ο οποίος θα αρχίσει στις 20:00 στο ΓΣΠ.

Ο νικητής στο δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Željezničar (Βοσνία / Ερζγοβίνη) – Narva Trans (Εσθονία). Ο πρώτος αγώνας έγινε στην Εσθονία και νίκησε η Željezničar με 2-0.

Η Ανόρθωση, μετά το νικηφόρο 2-1 στη Λάρνακα ετοιμάζεται για τον επαναληπτικό της Αλβανίας που θα διεξαχθεί επίσης την Πέμπτη 19 Ιουλίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Στάδιο Laçi, χωρητικότητας 3,300 θέσεων και θα αρχίσει στις 18:00 ώρα Κύπρου.

Ο νικητής στο δεύτερο προκριματικό γύρο Europa League θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Glenavon Β. Ιρλανδίας – Molde Νορβηγίας. Στον πρώτο αγώνα νίκησε η Glenavon με 2-1.

Η ΑΕΚ Λάρνακας θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι κυπελλούχοι θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αγώνα Levadia Tallinn Εσθονίας – Dundalk Β. Ιρλανδίας. Στον πρώτο αγώνα οι Ιρλανδοί νίκησαν εκτός έδρας με 1-0.

Οι αγώνες του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League θα διεξαχθούν στις 26 Ιουλίου και 2 Αυγούστου αντίστοιχα.