Πρόκληση ή Προφητεία; Η ΝΙΚΕ τυπώνει μπλούζες με δεύτερο αστέρι στις εμφανίσεις της Γαλλίας

Από: Μαρίνα Σταύρου

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί το Μουντιάλ και μια εκ των δύο φιναλίστ σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο η NIKE έχει ήδη ξεκινήσει να τυπώνει μπλούζες της εθνικής Γαλλίας με το δεύτερο αστέρι πάνω σε αυτές!

Το 1998 σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση…  Η Adidas χρειάστηκε μια ολόκληρη εβδομάδα, για να έχει έτοιμα τα νέα μπλουζάκια της Εθνικής Γαλλίας με το πρώτο αστέρι που είχε «αποκτηθεί» με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τους «τρικολόρ» κόντρα στην Βραζιλία με 3-0.

Αυτή τη φορά δεν «επιτρέπεται» να επαναληφθεί το ίδιο εμπορικό λάθος. Οι φίλοι της Γαλλίας, όπως τότε έτσι και τώρα, θα επιθυμούν την νέα εμφάνιση της Εθνικής τους και η «αγορά» γνωρίζει καλά ότι οι πελάτες δεν πρέπει να περιμένουν, γιατί αυτό δεν έχει οικονομικό όφελος για τις ίδιες τις εταιρείες.

Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, πριν καν αναδειχθεί ο νικητής του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία η ΝΙΚΕ ξεκίνησε να τυπώνει τα νέα μπλουζάκια με το δεύτερο αστέρι που «εικάζεται» ότι θα έρθει, ούτως ώστε να είναι διαθέσιμα έγκαιρα στην αγορά.

Το εν λόγω εγχείρημα αποτελεί μια εμπορική πρόκληση, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, δεδομένου ότι οι μπλούζες παράγονται στην Ταϊλάνδη και πρέπει να παραδοθούν εντός του Σαββατοκύριακου. Σκοπός είναι να κυκλοφορήσουν στην αγορά την Δευτέρα, όταν, πλέον, σύμφωνα με τις εικασίες και τα προγνωστικά, η Γαλλία θα είναι Πρωταθλήτρια Κόσμου.