Μουντιάλ 2018: Αγγλία-Κροατία συγκρούονται για μια θέση στο μεγάλο τελικό 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Αγγλία και Κροατία συγκρούονται απόψε στις 21:00 Luzhniki Stadium στη Μόσχα με φόντο μια θέση στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, όπου ήδη βρίσκεται η Γαλλία η οποία επικράτησε χθες βράδυ στον άλλο ημιτελικό του Βελγίου με 1-0.

«Τα Τρία Λιοντάρια» που κάνουν φέτος την καλύτερη πορεία των τελευταίων δεκαετιών σε Μουντιάλ έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούν στον τελικό καθώς απέναντι τους δεν έχουν ένα μεγαθήριο αλλά μια ψυχωμένη Κροατία. Η Αγγλία με 2 νίκες απέναντι σε Τυνησία (2-1) και Παναμά (6-1) και μια ήττα από το Βέλγιο (1-0) προκρίθηκε ως 2η στους ομίλους και μετά απέκλεισε στους «16» την Κολομβία στα πέναλτι και στα προημιτελικά τη Σουηδία με 2-0.

Από την πλευρά της, η παρέα του Μόντριτς έχει αντιστοίχως μια μεγάλη ευκαιρία να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης και να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο ως αουτσάιντερ.

Οι Κροάτες τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο τους κερδίζοντας Αργεντινή με 3-0, τη Νιγηρία με 2-0 και την Ισλανδία με 2-1. Απ’ εκεί και πέρα, απέκλεισαν τη Δανία στα πέναλτι στους «16» και τη Ρωσία επίσης στα πέναλτι στους «8».

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου. Η σημερινή χαμένη θα αναμετρηθεί με το Βέλγιο στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 στις 14 Ιουλίου.