Μουντιάλ 2018: Απόψε ο πρώτος μεγάλος ημιτελικός ανάμεσα σε Γαλλία και Βέλγιο 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ανοίγει απόψε η αυλαία της ημιτελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου με έναν αγώνα που θα μπορούσε να ήταν άνετα και ο τελικός, καθώς αναμετρούνται Γαλλία και Βέλγιο, δύο ομάδες που έδειξαν το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο από όλες τις υπόλοιπες. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Krestovsky Stadium στην Αγία Πετρούπολη και θα αρχίσει στις 21:00.

Η Γαλλία για να φτάσει στην ημιτελική φάση τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της με απολογισμό επτά βαθμούς κερδίζοντας την Αυστραλία με 2-1 και το Περού με 1-0, ενώ εξήλθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τη Δανία. Στα προημιτελικά απέκλεισε την Αργεντινή με 4-3 και στην προημιτελική φάση την Ουρουγουάη με 2-0.

Το Βέλγιο βρίσκεται στα ημιτελικά μετά από 32 χρόνια. Τερμάτισε πρώτο στον όμιλο του με τρεις νίκες απέναντι σε Παναμά με 3-0, Τυνησία με 5-2 και Αγγλία με 1-0. Στη φάση των δεκαέξι απέκλεισε την Ιαπωνία με 3-2 πετυχαίνοντας μια επική ανατροπή και στην ημιτελική φάση απέκλεισε τη Βραζιλία κερδίζοντας την με 2-1.

Την Τετάρτη, θα ξεκαθαρίσει και η δεύτερη ομάδα μέσα από τον ημιτελικό αγώνα της Κροατίας με την Αγγλία.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου. Οι ηττημένες ομάδες της ημιτελικής φάσης θα αναμετρηθούν στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 στις 14 Ιουλίου.