Κατενθουσιασμένοι Ισραηλινοί προπονητές με την Πάφο 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Μέσα από μια κοινή, καινοτόμο προσπάθεια η ΕΤΑΠ Πάφου σε στενή συνεργασία με συγκεκριμένους Ξενοδόχους και εξειδικευμένους διοργανωτές Αθλητικών Εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας που δραστηριοποιούνται στην Πάφο συνεχίζονται οι προσπάθειες προώθησης της Πάφου ως Αθλητικός Προορισμός.

Μόλις πρόσφατα φιλοξενήθηκαν στην Πάφο δύο διακεκριμένοι Ισραηλινοί προπονητές για γνωριμία με τον προορισμό, οι οποίοι σχετίζονται με συγκεκριμένα αθλητικά σωματεία  και προπονούν δεκάδες δρομείς. Σκοπός της φιλοξενίας είναι να γνωρίσουν τον προορισμό έτσι ώστε ομάδες από το Ισραήλ να κατέλθουν για συμμετοχή στους αγώνες που λαμβάνουν χώρα στην επαρχία Πάφου κάθε χρόνο ή και να διοργανωθούν training camps αθλητών με βάση την Πάφο.

Οι επαγγελματίες αφού ξεναγήθηκαν στην Πάφο, επισκέφτηκαν το Αθλητικό Κέντρο Γεροσκήπου και διάφορα σημεία ενδιαφέροντος έμειναν πλήρως  κατενθουσιασμένοι με τον προορισμό  ενώ  επέδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για έναρξη συνεργασίας με την Πάφο.

To Ισραήλ αποτελεί πλέον αγορά προτεραιότητες και πηγή τουρισμού σε ολόχρονη βάση ενώ η Πάφος φαίνεται να είναι ιδανική τόσο ως Προορισμός για προπόνηση/προετοιμασία όσο και για συμμετοχή σε αθλητικά γεγονότα.

Τα αθλήματα κυρίως όπως Τρίαθλο αλλά και μεμονωμένα ποδηλασία, τρέξιμο, κολύμβηση αποτελούν την “ναυαρχίδα” των αθλημάτων που προωθούνται μέσα από αυτή την προσπάθεια. 

Κύριος στόχος είναι αναμφίβολα η περεταίρω εδραίωση της Επαρχίας Πάφου ως προορισμός για αθλητές,  με το βλέμμα στραμμένο στην αναχαίτιση της εποχικότητας μέσω της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.