Εβδομάδα ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για τις κυπριακές ομάδες (ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αυλαία των υποχρεώσεων των κυπριακών ομάδων στις διοργανώσεις της UEFA.

Με εξαίρεση τη ΑΕΚ που θα αγωνιστεί απευθείας στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, ΑΠΟΕΛ στο Champions league, Απόλλων και Ανόρθωση στο Europa League αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους μέσα στην εβδομάδα.

Η αυλαία θα ανοίξει την Τετάρτη 11 Ιουλίου όταν το ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Sūduva Λιθουανίας στο πλαίσιο της πρώτης προκριματικής φάσης του Champions League. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Futbolo stadionas Marijampolėje», χωρητικότητας 6,581 θέσεων και θα αρχίσει στις 19:00. Ο επαναληπτικός αγώνας του ΑΠΟΕΛ με τη Sūduva θα διεξαχθεί την Τρίτη 17 Ιουλίου και ώρα 20:00 στο Στάδιο ΓΣΠ.

Ο νικητής του αγώνα θα αντιμετωπίσει στη επόμενη φάση της διοργάνωσης το νικητή του αγώνα Σπαρτάκς Λετονίας – Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου και ο ηττημένος θα συνεχίσει στη δεύτερη προκριματική φάση του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του αγώνα Φλόρα Ταλίν – Μπερ Σεβά Ισραήλ.

Οι πρώτοι αγώνες του δεύτερου προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου.

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου Ανόρθωση και Απόλλωνας θα δώσουν τους πρώτους τους αγώνες στη διοργάνωση του Europa League. Η Ανόρθωση θα αντιμετωπίσει τη Laci Αλβανίας στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ώρα 20:00. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη 19 Ιουλίου. Ο νικητής του αγώνα στο δεύτερο προκριματικό γύρο θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Glenavon Β. Ιρλανδίας – Molde Νορβηγίας.

Ο Απόλλωνας θα αρχίσει επίσης τις υποχρεώσεις του την ίδια ημέρα με εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την FC Srumbras Λιθουανίας. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 20:00 και θα διεξαχθεί στο Alytus Stadium, χωρητικότητας 1980 θέσεων. Ο επαναληπτικός θα γίνει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στις 19 Ιουλίου στο Στάδιο ΓΣΠ και ώρα 20:00. Ο νικητής του αγώνα στο δεύτερο προκριματικό γύρο θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Željezničar (Βοσνία / Ερζγοβίνη) – Narva Trans (Εσθονία).

Οι πρώτοι αγώνες του δεύτερου προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν στις 26 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί στις 2 Αυγούστου.