6 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις εάν θέλεις επίπεδη κοιλιά

Από: Μαρίνα Σταύρου

«Οι κοιλιακοί χτίζονται στο γυμναστήριο και διατηρούνται στην κουζίνα»: Πολύ πιθανό να έχεις ξανακούσει αυτή τη φράση και αυτό γιατί είναι απόλυτα αληθινή. Όσα burpees και sit ups να κάνεις, εάν τρως junk δεν θα δεις ποτέ τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Κανένα πρόγραμμα γυμναστικής δεν θα σού δώσει ποτέ άφεση αμαρτιών για μια κακή διατροφή. Δες λοιπόν ποιες τροφές θα πρέπει να αποφεύγεις, πέρα από το κλασικό δίδυμο πρόχειρου φαγητού-γλυκού, αν θέλεις να αποκτήσεις και εσύ επίπεδη κοιλιά λίγο πριν τις πρώτες εξορμήσεις στις παραλίες:

anapsyktika

1. Αναψυκτικά
Σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμένη στο περιοδικό Journal of Nutrition, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φρουκτόζης, συστατικού που συχνά συναντάμε στα αναψυκτικά, αυξάνει το κοιλιακό λίπος. Αντικατέστησε την καθημερινή σου coca cola με νερό ή χυμό φρούτων και δες αμέσως διαφορά στη γραμμή σου!

allantika

2. Επεξεργασμένα κρέατα
Κρέατα, όπως τα σαλάμια, τα λουκάνικα, το μπέικον και τα παριζάκια, είναι γεμάτα κορασμένα λιπαρά, τα οποία όπως όλοι ξέρουμε δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την υγεία σου. Θα σού προτείναμε να επιλέξεις φυτικές πηγές προτείνων, οι οποίες θα εφοδιάσουν τον οργανισμό σου με την απαιτούμενη ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται, ενώ παράλληλα θα βοηθήσουν και με την πέψη χάρη στις φυτικές τους ίνες, αφήνοντάς σε με μια απίστευτα επίπεδη κοιλιά.

POTO2

3. Αλκοόλ
Πρόσφατη έρευνα, έδειξε ότι όσοι πίνουν πολλά ποτά σε μία μέρα, ακόμα και εάν πρόκειται για μία μόνο μέρα τη βδομάδα, έχουν περισσότερο κοιλιακό λίπος από άλλους, οι οποίοι καταναλώνουν μικρή ποσότητα αλκοόλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απαρνηθείς για πάντα τη happy hour. Φρόντισε μόνο να μην το παρακάνεις! Θα σε συμβουλεύαμε επίσης να επιλέξεις ένα ποτήρι κρασί ή ένα από ΑΥΤΑ τα διαιτητικά ποτά και όχι ένα κοκτέιλ γεμάτο ζάχαρη και συμπυκνωμένους χυμούς.

xymoi

4. Συσκευασμένους χυμούς
Όπως ακριβώς και τα αναψυκτικά, έτσι και πολλοί συσκευασμένοι χυμοί είναι γεμάτοι φρουκτόζη. Αν λατρεύεις τη γεύση τους και θέλεις τις βιταμίνες, απλά στύψε τους δικούς σου φρέσκους χυμούς.

psomi2

5. Λευκό ψωμί
Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση απλών υδατανθράκων προκαλεί φλεγμονή στο σώμα και αύξηση του βάρους. Αντικατέστησε το λευκό ψωμί και τα μακαρόνια με προϊόντα ολικής αλέσεως και μεταμόρφωσε λοιπόν το σώμα σου!

alati-anoigma

6. Αλάτι
Ενώ δεν συμβάλλει στην αύξηση του κοιλιακού λίπους, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να σε κάνει να δείχνεις πρησμένος. Μείωσε την ποσότητα που χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου, νοστιμεύοντας τα φαγητά σου με μπαχαρικά και φρέσκα μυρωδικά.