Τα αδέλφια Κωνσταντινίδη νικητές στον 6ο αγώνα τραπ για το Πρωτάθλημα Σκοποβολής 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ο έκτος αγώνας τραπ του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής, για το «Κύπελλο Αμμοχώστου», αποδείχτηκε οικογενειακή υπόθεση, αφού τα αδέλφια Χριστόφορος Κωνσταντινίδης της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λεμεσού και Γεωργία Κωνσταντινίδου της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας ήταν οι νικητές στους άνδρες και γυναίκες, αντίστοιχα.

Τον αγώνα διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου – 1η Ιουλίου στο σκοπευτήριο Παραλιμνίου, η Σκοπευτική Οργάνωση Αμμοχώστου και τον αφιέρωσε στη μνήμη του τέως διεθνή σκοπευτή και παράγοντα αείμνηστου Κώστα Τσαγγαρά.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΣΚΟΚ, με την ολοκλήρωση του προκριματικού αγώνα, επικεφαλής στον τελικό πέρασε ο διεθνής σκοπευτής του Σκοπευτικού Ομίλου Λάρνακας Αδάμος Σελίπας με 120/125 και τον ακολούθησε ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης με 118/125, ενώ τρεις αθλητές οι Φειδίας Σαββίδης και Νικόλας Κυριάκου της ΣΚΟΛΕΜ και η Γεωργία Κωνσταντινίδου πέρασαν με 115/125. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Μάριος Σοφοκλέους της ΣΚΟΛΕΥ με 113/125.

Από τη δοκιμασία των πρώτων 25 «μονοντουφεκιών» του τελικού, πρώτη αποχώρησε η Γεωργία με 15/25 και την ακολούθησαν ο Νικόλας Κυριάκου με 23/30 και ο Μάριος Σοφοκλέους με 25/35, ενώ ο Αδάμος Σελίπας με 33/40 εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο.

Η «μονομαχία» του χρυσού μεταλλίου εξελίχτηκε σε έναν αμφίρροπο «λεμεσιανό εμφύλιο», με συνεχείς εναλλαγές μετά από κάθε βολή στην πρωτιά, την οποία κατέκτησε τελικά ο Χριστόφορος με 44/50, αφού ο Φειδίας αστόχησε στην τελευταία βολή και συγκέντρωσε 43/50.

Στην κατηγορία των εφήβων πρώτευσε ο νεαρός Αλέξανδρος Τσαγγαρίδης της ΣΚΟΛΕΥ με 106/125, ενώ στη Β’ κατηγορία κέρδισε ο Γιάννης Αηλιώτης της ΣΚΟΕΠΑ με 111/125, ο οποίος επανήλθε μετά από μια εξάμηνη περιπέτεια με την υγεία του.

Τέλος, με 98/125 ο καθένας, οι αθλητές της ΣΚΟΛΕΥ Κεμάλ Γκιουρσέλ και Νεόφυτος Νικολάου, ήταν οι νικητές στις κατηγορίες των βετεράνων και του παραολυμπιακού τραπ αντίστοιχα.