Μουντιάλ 2018: Ο Χάρι Κέιν άνοιξε την ψαλίδα στην κούρσα των σκόρερ, όλα τα στατιστικά 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Γερές βάσεις για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του Μουντιάλ της Ρωσίας έβαλε χθες με το γκολ που πέτυχε ο Άγγλος Χάρι Κέιν.

Ο σούπερ σταρ της Τότεναμ σκόραρε με πέναλτι στον αγώνα με την Κολομβία και έφθασε στα 6 τέρματα, ανοίγοντας τη διαφορά στα 2 τέρματα από τους δεύτερους Λουκάκου και Κριστιάνο Ρονάλντο, η ομάδα του οποίου αποκλείστηκε.

Το Βέλγιο έχει προκριθεί όμως ο Λουκάκου έμεινε μακριά από τα δίκτυα για δεύτερο σερί παιγνίδι, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Κέιν με το γκολ που πέτυχε χθες βράδυ. Ο Κέιν έχει σαφές πλεονέκτημα πλέον αν αναλογιστεί κανείς πως ο ίδιος είναι ο εκτελεστής των κερδισμένων πέναλτι των «λιονταριών», ενώ από τους κόκκινους διαβόλους, εκτελεστής είναι ο Αζάρ.

Στα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία, σημειώθηκαν στα 56 παιγνίδια 146 γκολ με τον μέσο όρο να φθάνει στα 2,6 τον αγώνα. Την καλύτερη επίθεση εξακολουθεί να έχει το Βέλγιο με 12 γκολ στο ενεργητικό του και την καλύτερη άμυνα έχουν Ουρουγουάη και Βραζιλία με μόλις 1 τέρμα στο παθητικό τους.

Στον πειθαρχικό τομέα, δόθηκαν μέχρι αυτή τη φάση 189 κίτρινες κάρτες, δηλαδή 3,4 μέσο όρο ανά παιγνίδι και μόλις 4 κόκκινες. Επίσης, καταλογίστηκαν 28 πέναλτι μέχρι στιγμής αριθμός ρεκόρ και αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εφαρμογή του VAR.