Η μπύρα ρέει άφθονη στην Κύπρο και οι Άγγλοι φίλαθλοι πανηγυρίζουν και πιστεύουν

Από: Μαρίνα Σταύρου

«Πιστέψτε» είναι ο ενδεικτικός τίτλος της Daily Telegraph στο ρεπορτάζ για την πρόκριση της Αγγλίας στα προημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Ρωσίας μετά από τη χθεσινή επικράτηση στα πέναλτι έναντι της Κολομβίας.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η εθνική ομάδα της χώρας αλλά και οι Άγγλοι φίλαθλοι πήγαν πιο προσγειωμένοι από ποτέ σε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά πλέον ο τελικός είναι ορατός και εφικτός.

Οι Βρετανοί σχολιαστές επικεντρώνονται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο ήρθε η πρόκριση, καθώς η νίκη στα πέναλτι «έσπασε την κατάρα» έξι προηγούμενων αποκλεισμών σε Μουντιάλ και Euro κατά τη διαδικασία της άσπρης βούλας.

«Η Αγγλία κέρδισε στα πέναλτι… Ναι, αλήθεια», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της Sun, η οποία προσθέτει στον υπότιτλο: «Ήταν ο τίτλος που περιμέναμε μια ζωή να γράψουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Daily Mirror: «Επιτέλους. Η Αγγλία κερδίζει στα πέναλτι».

Αυτό που επισημαίνεται είναι ότι η Αγγλία βρίσκεται στο θεωρητικά πιο ευνοϊκό ταμπλό των ζευγαριών που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό. Μετά από τη Σουηδία στα προημιτελικά το Σάββατο, πιθανοί αντίπαλοι στα ημιτελικά είναι η Ρωσία και η Κροατία. Σε περίπτωση που συνεχίσει, η Αγγλία δε θα συναντήσει τα μεγάλα φαβορί Βραζιλία και Γαλλία παρά μόνο στον τελικό.

Ήδη στα γραφεία στοιχημάτων η Αγγλία δίνεται πλέον ως δεύτερο φαβορί για το κύπελλο (μαζί με τη Γαλλία), πίσω μόνο από τη Βραζιλία. 

Η μπύρα ρέει άφθονη

Την ίδια στιγμή που οι απανταχού Βρετανοί άρχισαν να πιστεύουν στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι επιχειρηματίες των μπυραριών και των καφετεριών στην Κύπρο τρίβουν τα χέρια τους απο ικανοποίηση.

Δεν είναι και συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια η Αγγλία να προχωράει τόσο πολύ σε ένα μεγάλο αθλητικό θεσμό και η παρουσία των Άγγλων στις pub είναι ένδειξη κινητικότητας στις ταμειακές μηχανές.

Μόνο και μόνο γι’ αυτό αξίζει να παρακαλάμε όλοι στην Κύπρο η Αγγλία να φτάσει όσο πιο μακρυά γίνεται.