ΑΤΛΑΝΤΑΣ: Κτίζοντας με το βλέμμα στραμμένο στο Μέλλον

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ο Άτλαντας Πάφου ξεκίνησε την λειτουργία του πριν μερικά χρόνια ενισχύοντας την παρουσία της καλαθόσφαιρας στην Πάφο, με σκοπό να δημιουργήσει μία ομάδα που θα μπορέσει σε βάθος χρόνου να δημιουργήσει αγωνιστικά τμήματα σε όλες τις ηλικίες. Φτάνοντας στο 2018, ο Άτλαντας έχει ήδη καταφέρει να έχει αξιόλογες ομάδες σε 11 αγωνιστικά τμήματα, τα οποία απασχολούν πέραν των 330 αθλητών. Επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή της Ακαδημίας του Άτλαντα, κ. Θανάση Μαστορή, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ για την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα της Πάφου τα τελευταία χρόνια και για όλα τα αγωνιστικά τμήματα που διαθέτει η ομάδα.

Ομάδα Β2 Ανδρών

Το πρώτο τμήμα για το οποίο έγινε αναφορά, ήταν αυτό της ομάδας που αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα της Β2 Ανδρών: «Η ομάδα αυτή, έχει για προπονητή το Δημήτρη Δεληχρίστο, ο οποίος προπονεί παράλληλα και την εφηβική ομάδα του Άτλαντα. Στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πραγματοποίησε μια πολύ καλή πορεία, φθάνοντας μέχρι την τελική φάση των πλέι-οφ, για άνοδο στην κατηγορία της Β1. Ωστόσο στην τελική φάση, έχασε την άνοδο, από τον Όλυμπο, με σκορ νικών 2-0».

Ομάδα Κ18 Ανδρών

«Ήταν και εδώ ικανοποιητική η πορεία που πραγματοποίησε η ομάδα, τερματίζοντας στην 3η θέση της επίλεκτης κατηγορίας εφήβων Β’ κατηγορίας, ενώ αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση των πλέι-οφ, από την ΑΕΛ με σκορ 2-1. Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από το υλικό που διαθέτει η εφηβική ομάδα του Άτλαντα, με καλαθοσφαιριστές οι οποίοι παρουσιάζουν πολύ καλή προοπτική ανέλιξης».

Ομάδα Ανδρών Κ16

«Η προσπάθεια της ομάδας αυτής, την οποία προπονεί ο Γιάννης Γάκης, είχε κυρίως να κάνει με την αποκόμιση εμπειριών. Από αγωνιστικής πλευράς, στηρίχθηκε στους παμπαίδες, οι οποίοι μέσα από αυτό το πρωτάθλημα, απέκτησαν την κατάλληλη τριβή».

Ομάδα Κοριτσιών Κ16

«Η ομάδα των κορασίδων του Άτλαντα μετείχε στο περιφερειακό πρωτάθλημα Λεμεσού και έχασε στα πλέι-οφ από την ομάδα του Ν.Β.Α. BC, κατά τους αγώνες για την ημιτελική φάση. Όπως και στα αγόρια, πιστεύουμε πως και στα κορίτσια υπάρξει πολύ καλό υλικό, με νεαρά κορίτσια που διαθέτουν πλούσιο ταλέντο».

Ομάδα Κ14 Ανδρών

Ο Θανάσης Μαστορής, ακολούθως αναφέρθηκε στην ομάδα η οποία κυριολεκτικά εντυπωσίασε στο Πρωτάθλημα όπου αγωνίστηκε. Ο λόγος για το τμήμα Κ14 Ανδρών, το οποίο κατέκτησε αήττητο τον τίτλο, μετά από μια εντυπωσιακή πορεία 33 νικηφόρων αγώνων!

«Αυτή η ομάδα τελεί υπό την ευθύνη μου ως προπονητής και ήταν αυτή, που πραγματοποίησε μια κυριολεκτικά, εντυπωσιακή πορεία! Κατέκτησε δίκαια πιστεύω τον τίτλο, μιας και πραγματοποίησε μια αήττητη πορεία, 33 αγωνιστικών.

Βέβαια αυτή η επιτυχία, αντανακλά περισσότερο στο ταλέντο των παιδιών που διαθέτει αυτό το τμήμα, ταλέντο το οποίο για μας, αποτελεί παρακαταθήκη για το αύριο».

Ομάδα Κοριτσιών Κ14

«Η ομάδα αυτή αγωνίστηκε στην επίλεκτη κατηγορία και τερμάτισε στην 4η θέση στην κανονική διάρκεια και αποκλείστηκε από την ομάδα του Αχιλλέα Καϊμακλίου στην πρώτη φάση των πλέι-οφ, με σκορ νικών 2-0».

Μικτές ομάδες Κ12 και Κ10

Ο Άτλαντας διαθέτει τρεις μικτές ομάδες με παιδάκια κάτω των 12 ετών, όπως και άλλες δυο μικτές ομάδες, κάτω των 10 ετών. Για την πορεία τους, ο Διευθυντής Ακαδημιών του Άτλαντα, ανέφερε τα παρακάτω: «Και οι 5 ομάδες, πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και μέσα από τους αγώνες έδειξαν τρομερά δείγματα προόδου. Προπονητές στην ακαδημία μας εκτός από τους προαναφερθέντες είναι και οι Τζιοβάννα Χαρτούπαλλου, Νατάσα Χατζηβασίλη και Δημήτρης Σταύρου. Εκτός από τα 11 αγωνιστικά τμήματα στον ΑΤΛΑΝΤΑ δραστηριοποιούνται άλλα 8 τμήματα ακαδημίας ηλικίας από 5 έως 16 χρονών κάτι που δικαιολογεί και τον μεγάλο αριθμό παιδιών που συμμετέχουν στην ομάδα στο σύνολο αριθμό που αναφέραμε πιο πάνω.