Μουντιάλ 2018: Σουηδία – Ελβετία και Κολομβία – Αγγλία κλείνουν την αυλαία των «16», επική πρόκριση Βελγίου 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Με δύο αγώνες συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των «16» του Μουντιάλ. Σουηδία – Ελβετία (17:00) και Κολομβία – Αγγλία (21:00) συνθέτουν τα δύο αποψινά ζευγάρια με τους νικητές να αναμετρώνται στις 7 Ιουλίου για τα προημιτελικά.

Χθες, με μια επική ανατροπή το Βέλγιο πήρε την πρόκριση, ανατρέποντας το εις βάρος του 2-0 από τους Ιάπωνες, ενώ η Βραζιλία εξασφάλισε την πρόκριση με νίκη με 2-0 επί του Μεξικού.

Η Σουηδία είχε τερματίσει πρώτη στον 6ο Όμιλο κερδίζοντας Κορέα και Μεξικό ενώ η Ελβετία ήταν 2η στον 5ο Όμιλο, κερδίζοντας τη Σερβία και φέροντας δύο ισοπαλίες με Κόστα Ρίκα και Βραζιλία. Αναμένεται μια αμφίρροπη αναμέτρηση καθώς καμία ομάδα δεν αποτελεί φόβητρο αλλά και επειδή και οι δύο ομάδες έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία.

Στο άλλο ζευγάρι Κολομβία και Αγγλία θα τεθούν αντιμέτωπες σε έναν επίσης συναρπαστικό, όπως αναμένεται, αγώνα. Οι Κολομβιανοί, αφού ηττήθηκαν στον πρώτο αγώνα από τους Ιάπωνες, κατάφεραν να πάρουν στη συνέχεια δύο νίκες απέναντι σε Πολωνούς και Σενεγαλέζους και να τερματίσουν πρώτοι. Από την άλλη οι Άγγλοι ξεκίνησαν με δύσκολη νίκη επί της Τυνησίας με 2-1, συνέτριψαν με 6-1 τον Παναμά, ενώ στον αγώνα για την πρωτιά με το Βέλγιο ηττήθηκαν με το στενό 1-0.

Χθες, σε ένα αμφίρροπο αγώνα και πολύ συναρπαστικό, οι Βέλγοι παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή με το 3-2 σε βάρος της Ιαπωνίας να επιτυγχάνεται στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Νωρίτερα η Βραζιλία απέκλεισε το Μεξικό με 2-0 από τέρματα που πέτυχαν οι Νεϊμάρ και Φιρμίνιο στο δεύτερο ημίχρονο. Θέση στους «8» εξασφάλισαν επίσης Γαλλία, Ουρουγουάη, Ρωσία και Κροατία.