‘Κυρία των Μεσογειακών’ η Αρτυματά με την κατάκτηση του 3ου της χρυσού 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε σε Μεσογειακούς Αγώνες η Ελένη Αρτυματά την καθιστά “Κυρία των Μεσογειακών Αγώνων” και την καλύτερη αθλήτρια στίβου που ανέδειξε ποτέ η Κύπρος. Στην Ταραγόνα της Ισπανίας, η Αρτυματά κατέκτησε το χρυσό στα 400μ. πετυχαίνοντας παράλληλα παγκύπριο ρεκόρ με 51.19 και πλέον στοχεύει σε μια πολύ καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Αύγουστο.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ Αργύρης Αργυρού, έχοντας παρουσία σε τέσσερις Μεσογειακούς Αγώνες σε διάρκεια 13 χρόνων, η Ελένη Αρτύματα κατέκτησε 3 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα μετάλλια. Τα έξι αυτά μετάλλια τη διατηρούν στην πρώτη θέση των αθλητών μας με τα περισσότερα μετάλλια σε Μεσογειακούς Αγώνες και αναμφίβολα την ανακηρύσσουν ως την «Κυρία των Μεσογειακών».

Η αθλήτρια έχει τα τελευταία 14 χρόνια ως προπονητή της τον Αντώνη Γιαννουλάκη, ο οποίος την οδήγησε σε τεράστιες επιτυχίες, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ταραγόνα η πρωταθλήτρια άφησε τα 200μ., που ήταν το αγώνισμα που της χάρισε δύο χρυσά μετάλλια στις προηγούμενες διοργανώσεις και επικεντρώθηκε στο νέο άθλημά της, τα 400μ.

Ο χρόνος της 51.19 είναι ικανός, αν τον επαναλάβει, να της δώσει μια θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο αρχές Αυγούστου.

«Το θέλαμε πολύ αυτό το χρυσό. Ήμουν πάρα πολύ συγκεντρωμένη στην κούρσα. Ήθελα να εφαρμόσω πλήρως την τακτική του προπονητή μου και δεν ξέφυγα καθόλου από τις εντολές του. Με βοήθησε πολύ κι ο ανταγωνισμός με τις Ιταλίδες και βγήκε αυτός ο χρόνος. Έδειξα από τα προκριματικά, όταν από τον πρώτο διάδρομο, στις 10:00 το πρωί, κάτω από τον καυτό ήλιο έκανα 51.77, ότι μπορούσα να κάνω το παγκύπριο ρεκόρ και ευτυχώς τα κατάφερα και ήρθε και το τρίτο μου χρυσό σε Μεσογειακούς», είπε μιλώντας στον απεσταλμένο της ΕΑΚ.