Χαμογελούν και πανηγυρίζουν για την ήττα από το Βέλγιο οι Άγγλοι 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη στην Αγγλία στις αντιδράσεις της για την ήττα της εθνικής ομάδας από το Βέλγιο με 1-0 στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στη Ρωσία.

Η ήττα σημαίνει πως η Αγγλία τερμάτισε δεύτερη πίσω από τους «κόκκινους διαβόλους» στον έβδομο όμιλο.

Πολλοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, όπως και οι περισσότερες εφημερίδες, επισημαίνουν ότι τώρα η Αγγλία μάλλον έχει πιο εύκολη διαδρομή μπροστά της μέχρι την πιθανή πρόκρισή της στον τελικό της διοργάνωσης.

Την προσεχή Τρίτη θα αντιμετωπίσει στους 16 της διοργάνωσης την Κολομβία και εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο των Λατινοαμερικανών θα συναντηθεί στα προημιτελικά με το νικητή του ζευγαριού Σουηδία-Ελβετία.

Στα ημιτελικά οι πιθανότεροι αντίπαλοι θα είναι η Ισπανία ή η Κροατία.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και τον τελικό αποφεύγονται ομάδες όπως η Βραζιλία, η Γαλλία, η Αργεντινή και ασφαλώς το Βέλγιο.

Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο ερώτημα της εφημερίδας Guardian: «Νίκη για το Βέλγιο – αλλά είναι η Αγγλία η πραγματική νικήτρια;»

Στον ίδιο τόνο και η Daily Telegraph σχολιάζει «κοιτάξτε τη φωτεινή πλευρά… τουλάχιστον η Αγγλία θα αποφύγει τη Βραζιλία».

Η εφημερίδα Sun, μάλιστα, δίνει τα πρωτοσέλιδα συγχαρητήριά της στους παίκτες της εθνικής Αγγλίας για την ήττα, γράφοντας ότι η ομάδα έχει τώρα πιο εύκολη διαδρομή προς τον τελικό.

Πάντως οι σχολιαστές και πρώην ποδοσφαιριστές στέκονται μάλλον επικριτικά έναντι της απόφασης του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να προχωρήσει σε οκτώ αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας του για το ματς με το Βέλγιο.

Η βασική κριτική που ασκείται είναι ότι οι τόσες αλλαγές, που δεν είχαν τελικά την προσδοκώμενη απόδοση και η ήττα ανέκοψαν τη δυναμική και τον ενθουσιασμό που είχε αναπτύξει από τους πρώτους δύο αγώνες η Αγγλία.