Άναπα: Στους «16» με νέο θρίαμβο Σιαπάνης – Σαββίδης – Πέρασαν και οι Γιασουμή

Από: Μαρίνα Σταύρου

Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και να μας κάνουν περήφανους οι ομάδες μας στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες U20 που διεξάγονται στην Άναπα της Ρωσίας. Οι Σωτήρης Σιαπάνης και Οδυσσέας Σαββίδης πέτυχαν την Παρασκευή νέο θρίαμβο αφού επικράτησαν της Πορτογαλίας (Πέδρος και Κάμπος) με 2-1 σετ σε 48 λεπτά.

Στο πρώτο σετ οι δυο νεαροί κέρδισαν 21-13, αλλά οι Πορτογάλοι αντέδρασαν και μας ισοφάρισαν αφού πήραν το σετ με 21-19.Τελικά, στο τάι – μπρέικ οι Σιαπάνης – Σαββίδης έδειξαν ψυχή και πήραν το σετ με 15-10 και τον αγώνα με 2-1 σετ.

Στην επόμενη φάση των «16» νοκ –άουτ »οι Σιαπάνης – Σαββίδης θα αντιμετωπίσουν τους ‘Αγγλους Βρετανούς αδελφούς Μπέλλο. Πρόκειται για γνωστή ομάδα αφού την ίδια ομάδα αντιμετωπίσαμε στον τελικό των Κοινοπολιτειακών Νέων που έγιναν στις Μπαχάμες, αλλά χάσαμε. Το κυπριακό ζευγάρι τότε ήταν Σιαπάνης – Σκορδής. Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο.

Στις Γυναίκες οι αδελφές Κατερίνα και Νατάσα Γιασουμή έχασαν από το δίδυμο της Ελβετίας (Μπέτσχαρντ, Μπάουμαν) με 0-2 σετ (13-21, 12-21) σε 33 λεπτά, αλλά έστω και έτσι πέρασαν στην 16άδα.Το Σάββατο οι δυο αδελφές θα αγωνιστούν σε νοκ – άουτ αγώνες με Δανέζες.