Μουντιάλ 2018: Τέσσερις καθοριστικοί αγώνες για 3ο και 4ο Όμιλο, θρίλερ τη Δευτέρα το φινάλε του 2ου 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Με τέσσερις καθοριστικούς αγώνες για τον 3ο και 4ο Όμιλο, συνεχίζεται σήμερα η δράση του Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ χθες ξεκαθάρισαν δύο ζευγάρια της φάσης «16». Μετά τους χθεσινούς αγώνες, οι δύο εκ των οποίων για τον 2ο όμιλο ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικοί, προέκυψαν τα ζευγάρια Ουρουγουάη – Πορτογαλία και Ρωσία – Ισπανία.

Η Ουρουγουάη νίκησε με 3-0 τη Ρωσία και τερμάτισε πρώτη στον πρώτο όμιλο με δεύτερη τη διοργανώτρια, ενώ στον 2ο Όμιλο, η πρωτιά κρίθηκε στις καθυστερήσεις, καθώς η μεν Ισπανία ισοφάρισε στο 92’ με τη βοήθεια του VAR, και η δε Πορτογαλία στο 93’ ισοφαρίστηκε από το Ιράν.

Συνεπώς, η Ισπανία με το 2-2 με το Μαρόκο, τερμάτισε πρώτη με πέντε βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση έμεινε η Πορτογαλία που ισοφαρίστηκε με πέναλτι στο 93’ από το Ιράν. Μάλιστα, το Ιράν είχε μια τελευταία ευκαιρία στην επόμενη φάση του πέναλτι να πετύχει την ολική ανατροπή και να προκριθεί εις βάρος της Πορτογαλίας, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έμεινε στους 4 βαθμούς και στην 3η θέση.

Το ιδιαίτερα συναρπαστικό στην όλη υπόθεση ήταν ότι η Πορτογαλία από την πρώτη θέση που ήταν στις καθυστερήσεις των δύο αγώνων, βρέθηκε προ του φάσματος του αποκλεισμού, και τελικά έμεινε στην 2η θέση.

Σήμερα Τρίτη διεξάγονται τέσσερις αγώνες από τους οποίους θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό στον 3ο και στον 4ο όμιλο.

Στον 3ο όμιλο η Αυστραλία αγωνίζεται με το Περού και η Γαλλία με τη Δανία, με τους αγώνες να αρχίζουν στις 17:00.  Η Γαλλία είναι πρώτη με έξι βαθμούς και έχει προκριθεί. Η Δανία ακολουθεί με τέσσερις, η Αυστραλία με ένα  και το Περού χωρίς βαθμό.

Στον 4ο όμιλο, αναμένεται να είναι συναρπαστική η υπόθεση πρόκρισης. Η Αργεντινή παίζει με τη Νιγηρία και η Ισλανδία με την Κροατία. Η Κροατία έχει ήδη εξασφαλίσει πρόκριση ενώ οι άλλες τρεις ομάδες διεκδικούν πρόκριση. Η Κροατία έχει 6 βαθμούς, η Νιγηρία 3, η Ισλανδία και η Αργεντινή από 1 βαθμό. Οι δύο αγώνες αρχίζουν στις 21:00.

Η Αργεντινή για να προκριθεί, θα πρέπει να κερδίσει τη Νιγηρία με σκορ μεγαλύτερο από αυτό που θα νικήσει η Ισλανδία την Κροατία. Αν η Ισλανδία δεν νικήσει την Κροατία, στην Αργεντινή αρκεί απλή νίκη για να προκριθεί. Αν και οι δύο αποψινοί αγώνες τελειώσουν ισόπαλοι, την πρόκριση θα πάρει η Νιγηρία, η οποία επίσης προκρίνεται αν νικήσει την Αργεντινή.