Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου και η Ντενίζ Δημάκη ξεχώρισαν στη Μύκονο!

Από: Stelios Pericleous

Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου και η Ντενίζ Δημάκη ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο Tr1athlon Mykonos Multisport που διεξήχθη 19 και 20 Μαΐου στη Μύκονο. Με αιχμή του δόρατος του δυο πρωταθλητές του Τριάθλου το άθλημα εντυπωσίασε τους θεατές στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων Η Μύκονος που υποδέχτηκε για πρώτη φορά αγώνες Τριάθλου, δικαίωσε τη φήμη της σαν το νησί των ανέμων δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των αθλητών όπως αντίστοιχα έκανε και το ιδιαίτερο ανάγλυφο του νησιού.

Οι αγώνες Tr1athlon Mykonos – Multisport 2018 συνδιοργανώθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και τον Δήμο Μυκόνου ενώ ήταν υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου και του Υπουργείου Τουρισμού. Το αθλητικό διήμερο στη Μύκονο περιελάμβανε επίσης αγώνες κολύμβησης, aquathlon και σκυταλοδρομιών και συνολικά συμμετείχαν περίπου 200 αθλητές και αθλούμενοι.

Παρών στους αγώνες αλλά και στην οργανωτική προσπάθεια που προηγήθηκε, ήταν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς που από την πρώτη στιγμή πίστεψε στη δυναμική της διοργάνωσης και του αθλήματος και η προσωπική του συνδρομή ήταν καταλυτική στην επιτυχία του αγώνα. Το παρών βεβαίως έδωσε και ο Πρόεδρος της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου κ. Γιώργος Γερόλυμπος.

Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου και η Ντενίζ Δημάκη έδειξαν την ανωτερότητα τους στο κεντρικό αγώνισμα του sprint triathlon1 κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα ενώ την προηγούμενη μέρα είχαν κερδίσει και το 1χλμ στην κολύμβηση triathlon1.

Από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης ήταν επίσης ο Δημήτρης Σταματίου που ήταν πρώτος στο super sprint triathlon καθώς και πρώτος στο 1χλμ κολύμβησης triathlon1 μαζί με τον Σουβατζόγλου. Επίσης έκανε και το κομμάτι της κολύμβησης στο σκυταλοδρομία sprint όπου μαζί με τον εντυπωσιακό Γιώργο Δάντο στην ποδηλασία και τον πάντα μάχιμο Μάκη Κολέθρα στο τρέξιμο, πήραν την πρώτη θέση. Στο super sprint στις γυναίκες την πρώτη θέση πήρε η 15χρονη Έμιλυ Βαλμά.

Στους πρωταγωνιστές του διημέρου ήταν επίσης ο Σπύρος Αρνιακός και η Κατερίνα Σάπαρη που αμφότεροι κέρδισαν την πρώτη μέρα τα 3χλμ κολύμβησης triathlon1 και τη δεύτερη μέρα το Aquathlon σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Η διοργάνωση ευχαριστεί ιδιαίτερα για τη συμβολή τους το Λιμενικό και την Αστυνομία Μυκόνου που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να διεξαχθεί ο αγώνας στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου.

Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα ήταν το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “Βίκος” και η εταιρία τριαθλητικής ένδυσης Pearl Izumi. Η Aegean ήταν ο χορηγός αερομεταφορών και η Golden Star Ferries χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών. Χορηγοί φιλοξενίας ήταν το Royal Myconian Resort και το Aphrodite Beach Resort Hotel Myconos.