Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των 18ων Μεσογειακών Αγώνων 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Με την τελετή έναρξης, που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Στάδιο της Ναστίκ, άρχισαν και επίσημα από το βράδυ της Παρασκευής οι 18οι Μεσογειακοί Αγώνες, τους οποίους φιλοξενεί η πόλη Ταραγόνα στην Ισπανία.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο βασιλιάς Φίλιππος ο 6ος. Στην παρέλαση των χωρών που συμμετέχουν στους αγώνες η Κύπρος μπήκε προτελευταία με τον Κύπριο Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη να κυματίζει περήφανα την κυπριακή σημαία.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ Αργύρη Αργυρού, πρώτη στο στάδιο, μπήκε, όπως συμβαίνει πάντα, η ελληνική ομάδα, με σημαιοφόρο την τοξοβόλο Ευαγγελία Ψάρρα και ακολούθησαν κατά σειρά οι Αλβανία, Ανδόρα, Αλγερία, Βοσνία / Ερζεγοβίνη, Κροατία, Αίγυπτος, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Γαλλία, Ιταλία, Κόσοβο, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μονακό, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Συρία, Τυνησία, Τουρκία. Ως είθισται τελευταία μπήκε στο στάδιο η διοργανώτρια Ισπανία.

Την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος Γιώργος Χρυσοστόμου, ο γενικός γραμματέας Χαράλαμπος Λόττας και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Γιώτης Ιωαννίδης.