ΒΙΝΤΕΟ: Ανατροπή βγαλμένη από βιντεοπαιχνίδι- Καρδιά Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας η Γερμανία

Από: Μαρίνα Σταύρου

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι εδώ! Η γκολάρα του Κρόος στο 95′ έδωσε στη Γερμανία των δέκα παικτών μια απίθανη νίκη (2-1) κόντρα στη Σουηδία που την κρατάει ολοζώντανη στη μάχη της πρόκρισης.

Απίθανο γκολ, τεράστια ανατροπή και η Γερμανία επέστρεψε από την κόλαση και βαδίζει στον… παράδεισο. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια έκανε την ανατροπή με δέκα παίκτες (2-1) και χάρη στο τέρμα του Κρόος βρέθηκε στους 3 βαθμούς και ισοβαθμεί με τη Σουηδία. Ηταν το πιο… late νικητήριο γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ, αφού σημειώθηκε στο 94.41”, αφήνοντας πίσω αυτό του Τότι με την Αυστραλία το 2006 (94.26”).
Καταιγιστική η Γερμανία στα πρώτα λεπτά και χαρακτηριστικό είναι πως είχε 122 πάσες και 93% κατοχή στο 10λεπτο! Η ομάδα του Λεβ πίεσε ασφυκτικά και στην πρώτη φάση ο Ρόις δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ωστόσο, η τεράστια ευκαιρία ήταν των Σουηδών, όταν στο 12ο λεπτό ο Μπεργκ βγήκε τετ α τετ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ. Βέβαια, οι Σκανδιναβοί φωνάζουν για σπρώξιμο του Μπόατενγκ στον φορ της Αλ Αΐν.

Η Γερμανία συνέχισε την πίεση, αλλά στο 32΄υπέστη το σοκ! Διπλή γκάφα του Κρόος, λάθος πάσα, έχασε τον παίκτη και ο Τοϊβόνεν με απίθανη εκτέλεση ανάμεσα στο αμυντικό δίδυμο πέτυχε το 1-0.

Η ομάδα του Λεβ που είχε χάσει λίγο νωρίτερα τον Ρούντι (πήρε τη θέση του ο Γκουντογκάν) προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους για την αντίπαλη εστία. Στο 39′ βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Γκουντογκάν έσωσε ο Ολσεν, ενώ ο Μίλερ από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει. Η τελευταία φάση του α΄ μέρους ήταν για τους Σουηδούς, αλλά την κεφαλιά του Μπεργκ έβγαλε εντυπωσιακά ο Νόιερ.

Ο Λεβ πέρασε στο ματς τον Γκόμεζ στη θέση του Ντράξλερ και ο έμπειρος φορ τον δικαίωσε. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (48′) έδωσε στον Ρόις, όπου με ωραία προβολή πέτυχε το 1-1. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα ο σκόρερ λίγο έλειψε να πετύχει ακόμα ένα τέρμα. Ο ρυθμός της Γερμανίας έπεσε, η Σουηδία πήρε μέτρα και ο Ολσεν… ανάσες. Στο 82′ ο Λεβ είδε τον Μπόατενγκ να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη, πρώτη αποβολή με τη Γερμανία από το 2009) για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπεργκ. Οι Σκανδιναβοί απείλησαν αμέσως, αλλά την κεφαλιά του Γκουϊντέτι έδιωξε σωτήρια ο Νόιερ.

Ο Μπραντ μπήκε στη θέση του Εκτορ, η Γερμανία βγήκε όλη μπροστά, αλλά στο 88′ ο Ολσεν νίκησε τον Γκόμεζ! Στο 92ο λεπτό η τύχη γύρισε την πλάτη στους Γερμανούς, με το σουτ του Μπραντ να βρίσκει το δοκάρι. Η καρδιά της παγκόσμιας πρωταθλήτριας χτύπησε στο 95′ και η κατάρα των Σουηδών συνεχίστηκε. Ο Ρόις έστρωσε τη μπάλα στον Κρόος και ο τελευταίος με απίθανο γκολ διαμόρφωσε το 2-1! Ηταν η ένατη φορά που οι Σκανδιναβοί δέχθηκαν την ανατροπή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που δεν έχει συμβεί με καμία άλλη…

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Έκτορ (87′ Μπραντ), Ντράξλερ (46′ Γκόμες), Κροος, Βέρνερ, Ρόις, Μίλερ Ρούντινγκερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Ρούντι (31′ Γκουντογκάν)

Σουηδία (Αντερσον): Όλσεν, Λούστιχ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Μπεργκ (90′ Τελίν), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον (74′ Ντουρμάζ), Τοϊβόνεν (78′ Γκουιντέτι)