Άκης Ασπιώτης : «Αφιερώνω το πρωτάθλημα στην οικογένειά μου »

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ο Κερκυραίος βολεϊμπολίστας και πρωταθλητής Κύπρου με τον Παφιακό μίλησε στον Anonymous Radio

– Άκη αγωνίζεσαι στην Κύπρο, στον Παφιακό, θες να μας μιλήσεις λίγο για την παρουσία σου στην ομάδα;
– Είναι η δεύτερη σεζόν μου που ολοκληρώθηκε στην Κύπρο. Πέρυσι η ομάδα κατάφερε και πήρε το κύπελλο, ενώ το πρωτάθλημα το χάσαμε στους τελικούς. Παράλληλα είχα και έναν σοβαρό τραυματισμό που με είχε αφήσει πίσω, όμως φέτος καταφέραμε και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιαυτό. Όπως όλα δείχνουν θα είμαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον Παφιακό και για την επόμενη σεζόν.
– Έχεις δεθεί με την ομάδα σου; 
– Άπο την πρώτη μέρα που ήρθα στο νησί και ιδαιίτερα εδώ στην Πάφο, τα παιδιά με καλόσωρισαν και με βοήθησαν σε οτιδήποτε χρειάστηκα. Περάσαμε στιγμές και χαρές και λύπες μαζί, οπότε αυτό μας έδεσε μεταξύ μας.
-Σε ποιους θα αφιέρωνες αυτό τον τίτλο;
– Ήταν μια χρονιά με παρά πολλές δυσκολίες, το πρωτάθλημα αυτό το αφιερώνω στην οικογένεια μου που είναι δίπλα μου σε κάθε στιγμή της ζωής μου και φυσικά στον προπονητή μου που έδειξε πάρα πολύ υπομονή με μένα και μας βοήθησε προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας.
– Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα;
– Ο κόσμος στην Πάφο είναι δίπλα στην ομάδα, το γήπεδο στους τελικούς ήταν κατάμεστο κάτι το οποίο μας βοήθησε πάρα πολύ να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές και πιστεύω να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών του.
– Αγωνίζεσαι ως διαγώνιος ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της θέσης αυτής;
– Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 100% στον αγώνα. Να πάρεις τις δύσκολες μπαλιές. Είναι κυρίως επιθετικός ο ρόλος του διαγώνιου και είναι αυτός που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του, στις δύσκολες καταστάσεις και στα κρίσιμα σημεία ενός αγώνα. Άλλες φορές είναι καλό και άλλες φορές είναι κακό αυτό, γιατί αν δεν σε «πάει» το παιχνίδι πέφτει η ευθύνη πάνω σου.
– Είναι όντως μια νευραλγική θέση.
– Ναι, έτσι ακριβώς.
-Έχεις αγωνιστεί και στο Γερμανικό πρωτάθλημα, ποιες είναι οι διαφορές με το αντίστοιχο Ελληνικό;
– Σίγουρα οι καταστάσεις είναι αυτές που αλλάζουν το άθλημα. Είναι πραγματικά ευχαρίστηση ενός αθλητή να βρίσκεται σε τέτοια πρωταθλήματα και να έχει τις ιδανικές συνθήκες για να κάνει αυτό που μπορεί, οπότε δεν είναι τόσο το αγωνιστικό, αλλά οι συνθήκες που υπάρχουν γύρω από τον αθλητή. Αυτό είναι που τον κρατάει σε υψηλό επίπεδο.
-Πιστεύεις ότι η αλλαγή του κανονισμού με την κατάργηση των αλλαγών και την απευθείας καταμέτρηση των πόντων, ωφέλεισαι το άθλημα;
– Πιστεύω ότι καλώς έγινε αυτή η αλλαγή στον κανονισμό εδώ και αρκετά χρόνια. Το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο και μειώθηκε η διάρκεια του. Για τον θεατή πλέον έγινε πιο εύκολο και το ευχαριστιέται περισσότερο.
– Θα σε ενδιέφερε μετά την ενεργό δράση να ασχοληθείς με την προπονητική;
– Ίσως θα με ενδιέφερε αλλά ακόμα δεν το έχω σκεφτεί. Έτσι προς το παρόν είμαι γυμναστής ασχολούμαι με το personal training, οπότε συνδυάζω το βόλεϋ και με την γυμναστική. Εκτός από παίκτης είμαι και προπονητής ακαδημιών εδώ στον Παφιακό. Μελλοντικά ίσως να το σκεφτόμουν.
– Άκη κατάγεσαι από την Κέρκυρα, σου λείπει το νησί σου;
– Όταν έχεις μεγαλώσει σε ένα μέρος και έχεις φύγει από τα 16 σου, σίγουρα σου λείπουν οι δικοί σου, το σπίτι σου και οι φίλοι σου. Βρίσκω κάποια κενά διαστήματα μέσα στο Πάσχα και στα Χριστούγεννα για να πάω και φυσικά σίγουρα πηγαίνω το καλοκαίρι.