Μεγάλη συμμετοχή στο παγκύπριο της Masters Tennis Academy

Από: Μαρίνα Σταύρου

Αρχίζει την Παρασκευή 15 Ιουνίου το Παγκύπριο πρωτάθλημα «Hellenic Bank Masters Tennis Academy» που διοργανώνει η ομώνυμη Ακαδημία στις εγκαταστάσεις της στο Στρόβολο. Το πρωτάθλημα που είναι ενταγμένο στο επίσημο καλεντάρι της ΟΑΚ είναι κατηγορίας Grade 1 και προσέλκυσε μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων ιδιαίτερα στη μεγάλη κατηγορία των Ανδρών. Θα διεξαχθούν συναντήσεις σε 14 ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών/Γυναικών σε Μονά και Διπλά με τη συμμετοχή 144 συνολικά αντισφαιριστών (201 entries).
Στην κατηγορία Ανδρών ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων οι παρουσίες των Ντέιβιντ Μινασιάν (Νο1), Τόμας Μποντ (Νο2), Στέφανου Σάββα, Ντην Γεωργίου και Ανδρέα Στυλιανού, ενώ και στις Γυναίκες, η Ελένη Λουκά θα έχει ως κύριες αντιπάλους τις Λυγία Χριστοδούλου, Άνθια Παναγιώτου, Φλωρεντία Χατζηγεωργίου και Μαρία Κωνσταντίνου.
Στους 18άρηδες, Ματία Μάτιτς, Νικόλας Κωνσταντίνου, Σταύρος Παμπόρης και Σέργιος Κύζας είναι τα πρώτα ονόματα στο ταμπλό, ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία κοριτσιών η Φλωρεντία Χατζηγεωργίου θα έχει ως αντίπαλες μεταξύ άλλων τις Μαρία Κωνσταντίνου, Βασιλεία Κύρου, Μία Ιωαννίδου, και Στέφανη Ιωάννου.
Ανοικτή είναι και η κατηγορία των 16άρηδων με τους Στυλιανό Χριστοδούλου και Ανδρέα Λοττίδη να είναι τα πρώτα ονόματα στο ταμπλό, και να ακολοθούν οι ανερχόμενοι των τελευταίων μηνών Ειρηναίος Ιωάννου και Λάμπρος Παντζαρής. Στα κορίτσια η Κλειώ Μαρία Ιωάννου θα βρει απέναντι της, μεταξύ άλλων την Αθηνά Κωμοδρόμου, την Στέφανη Ιωάννου και την Μαρίνα Μπαμπαλιούτα.
Οι μικρότερες κατηγορίες των U14 και U12 είναι εξαιρετικά αμφίρροπες, με εντυπωσιακό στοιχείο τις αθρόες συμμετοχές, αφού σχεδόν γέμισαν τα ταμπλό των «32» στα Αγόρια και των «16» στα κορίτσια αντίστοιχα.
Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου.
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
14 Ιουνίου 2018