Σε ανοδική πορεία η Υδατοσφαίριση στην Κύπρο

Από: Μαρίνα Σταύρου

«Η υδατοσφαίριση βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αναπτύσσεται εξίσου σε όλα τα σωματεία», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης Αλέξανδρος Χριστοφόρου.

Το πρωτάθλημα της υδατοσφαίρισης 2017-2018 ολοκληρώθηκε και τον τίτλο κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Μέσα Γειτονιάς.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των διοργανώσεων στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι η χρονιά, η οποία ξεκίνησε από αρχές Νοεμβρίου του 2017 μέχρι και τώρα, και η οποία συμπεριλάμβανε τα πρωταθλήματα μίνι παίδων, παίδων και ανδρών, καθώς και τα τρία Κύπελλα παίδων, νέων, ανδρών, πήγε πολύ καλά.

«Είχαμε επτά τίτλους τους οποίους μοιράστηκαν πέντε σωματεία που δείχνει ότι το πόλο βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αναπτύσσεται εξίσου σε όλα τα σωματεία. Όσο αφορά το πρωτάθλημα ανδρών, το κέρδισε ο Ναυτικός Όμιλος Μέσα Γειτονιάς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον τρόπο που διεξήχθη το πρωτάθλημα. Δεν είχαμε οποιαδήποτε σοβαρά προβλήματα», πρόσθεσε.

Για πρώτη φορά φέτος, συνέχισε ο κ. Χριστοφόρου, διοργάνωσαν και το πρωτάθλημα μίνι παίδων με απόλυτη επιτυχία. «Λογαριάζουμε να το συνεχίσουμε και του χρόνου και ίσως να το επεκτείνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς γιατί φέτος ήταν μόνο για έξι αγωνιστικές», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν έχουν αρχίσει τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς 2018-2019, ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι θα συναντηθούν οι τεχνικές επιτροπές και αφού αξιολογήσουν την φετινή χρονιά, δουν τι χρίζει βελτίωσης, τότε θα ξεκινήσουν τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2018.

Ανέφερε, επίσης, ότι του χρόνου ίσως διοργανωθούν στην Κύπρο οι Βαλκανικοί Αγώνες Νέων στην υδατοσφαίριση, οι οποίοι αναμένεται να διεξαχθούν περί τα τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου. «Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να έχουμε την διοργάνωση στην Κύπρο», σημείωσε.

Είπε, παράλληλα, ότι προβλέπεται ότι και του χρόνου θα είναι μια καλή χρονιά, εφόσον υπάρχει το δυναμικό από φέτος.

«Οι Ναυτικοί Όμιλοι ήδη σχεδιάζουν για του χρόνου. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά, ειδικότερα στις κατηγορίες των παίδων και των νέων που ανεβαίνουν, και έτσι ελπίζουμε ότι το πόλο σε μερικά χρόνια θα βρίσκεται πολύ ψηλά και θα ανταγωνίζεται ακόμα και στο εξωτερικό σε κάποια τουρνουά», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται να γίνει η απονομή των κυπέλλων και των μεταλλίων, ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι η απονομή των μεταλλίων και των Κυπέλλων γίνεται στην καθιερωμένη ετήσια βράβευση που διοργανώνει η Ομοσπονδία στις αρχές της επόμενης χρονιάς, δηλαδή αρχές του 2019.

«Έγιναν κάποιοι πανηγυρισμοί, κάποιες άτυπες απονομές. Από του χρόνου ελπίζω να το καθιερώσουμε και να γίνεται η απονομή στην τελευταία αγωνιστική», ανέφερε.

Όσον αφορά την υδατοσφαίρισης παραλίας, ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι η Διεθνής Ομοσπονδία έχει σκοπό να αναπτύξει την υδατοσφαίριση παραλίας που θα παίζεται στην θάλασσα τους καλοκαιρινούς μήνες. «Είναι ένα άθλημα που ήδη αρχίσαμε να καλλιεργούμε στην Κύπρο μέσω κάποιων Ναυτικών Ομίλων, μεταξύ των οποίων είναι η Μέσα Γειτονιά και η Πάφος οι οποίοι το διοργανώνουν. Είναι πολύ διασκεδαστικό άθλημα και ελπίζουμε ότι στην Κύπρο θα αναπτυχθεί», συμπλήρωσε.

Δηλώσεις Προπονητή πρωταθλήτριας ομάδας υδατοσφαίρισης

Εξάλλου, ο προπονητής της πρωταθλήτριας ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Μέσα Γειτονιάς Κώστας Αντωνίου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι είναι χαρούμενοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχή χρονιά.

«Βλέπουμε ότι η ομάδα κρατήθηκε στην πρώτη θέση που ήταν πάρα πολύ σημαντικό, ενώ την περσινή σεζόν είχαμε αρκετούς από τους αθλητές μας που έφευγαν για σπουδές. Καταφέραμε και εντάξαμε άτομα στην ομάδα τα οποία μπορούσαν να βοηθήσουν και καταφέραμε να κρατηθούμε στην πρώτη θέση. Είναι ένα ευχάριστο γεγονός και την επόμενη χρονιά ευελπιστούμε να κρατηθούμε πάλι ψηλά στην κατηγορία», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι η Μέσα Γειτονιά είναι ένας μικρός όμιλος ο οποίος δουλεύει πάρα πολύ σκληρά.

«Σε αντίξοες συνθήκες σε σύγκριση με άλλους ομίλους δουλεύουμε ενάμιση ώρα σε ένα μικρό κολυμβητήριο με πέντε αγωνιστικές ομάδες και μια ακαδημία, την ίδια ώρα όλοι μαζί. Είμαστε 40 με 45 άτομα μέσα στο νερό τουλάχιστον κάθε νύχτα. Γίνεται πιο δύσκολο το έργο όσο εντάσσονται μικρά παιδιά στην ομάδα, γιατί δεν θέλουμε να διώχνουμε ούτε θέλουμε να σταματήσουμε τον πρωταθλητισμό. Ο Όμιλος από το 2010 κατέκτησε όλα τα ολυμπιακά πρωταθλήματα και Κύπελλα από παίδες, έφηβους, άνδρες, ακόμα και φέτος κατακτήσαμε το Κύπελλο στην μικρή κατηγορία. Θέλουμε ίση μεταχείριση. Τουλάχιστον να έχουμε ένα δίωρο προπόνηση και όχι ενάμιση ώρα, γιατί έστω εκείνη την μισή ώρα μας βοηθά στο να φτιάξουμε και ακαδημίες αλλά και να δουλέψουμε περισσότερο με τις αγωνιστικές μας ομάδες», πρόσθεσε.

Σε σχετική παρατήρηση, ο κ. Αντωνίου είπε ότι το πόλο έχει πιο λίγες ώρες στο κολυμβητήριο και αυτό που ζητούν είναι ίση κατανομή του χρόνου χρησιμοποίησης του κολυμβητήριου.

Πηγή: http://politis.com.cy