Μια Παφίτισσα ανάμεσα στις κορυφαίες του γυναικείου ποδοσφαίρου

Από: Μαρίνα Σταύρου

Οι κορυφαίοι της β΄ κατηγορίας ανδρών και του γυναικείου πρωταθλήματος της σεζόν 2017/18 τιμήθηκαν απόψε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ), στη διάρκεια των ετήσιων  βραβείων “PASP Awards B` Division & Women 2017/18”, σε τελετή στο Πανεπιστήμιο UCLan, στην Πύλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, στην κορυφαία ενδεκάδα του γυναικείου πρωταθλήματος της σεζόν ψηφίστηκαν τέσσερις παίκτριες της πρωταθλήτριας Barcelona FA και τρεις των Απόλλων Ladies.

Συγκεκριμένα, η κορυφαία ενδεκάδα του γυναικείου περιλαμβάνει για τερματοφύλακα τη Γεωργία Κατσονούρη (Πάφια) και αμυντικούς τις Κωνσταντίνα Παφίτη (Απόλλων Ladies), Tiegnou Fatou Coulibaly (Barcelona FA), Ξένια Γεωργίου (Λευκοθέα), Χριστίνα Πίτσιλλου (Α.Ε. Αμμοχώστου).

Μέσοι είναι οι Λουκρητία Χρυσοστόμου (Λευκοθέα), Έλενα Αριστοδήμου (Barcelona FA), Alyssa Ann Lagonia (Απόλλων Ladies), και επιθετικοί οι Rebecca Grace Elloh (Barcelona FA), Rosella Ayane (Απόλλων Ladies), Krystyna Marie Freda (Barcelona FA). Προπονητής ο Αλέξης Χριστοδούλου (Barcelona FA).

Στη β΄ κατηγορία ανδρών την τιμητική τους είχαν οι τρεις ομάδες που διεκδικούν τις δύο θέσεις της ανόδου. Συγκεκριμένα, στην κορυφαία ενδεκάδα ψηφίστηκαν πέντε ποδοσφαιριστές του Οθέλλου, τρεις της ΕΝΠ και δύο της Αναγέννησης Δερύνειας.

Περιλαμβάνει για τερματοφύλακα τον Χρήστο Μάστρου (Αναγέννηση) και αμυντικούς τους Χριστόφορο Γαβριήλ (Οθέλλος), Αντώνη Παναγή (Ομόνοια Αρ.), Κούλλη Κυριάκου (Οθέλλος) και Ανδρέα Βασιλείου (Οθέλλος).

Μέσοι είναι οι Charrad Aikel Gadacha (Αναγέννηση), Ivan Curjuric (ΕΝΠ), Gaoussou Fofana (Οθέλλος), επιθετικοί οι David Solari (ΕΝΠ), Mohamed Sassi (Οθέλλος), Γιώργος Κολοκούδιας (ΕΝΠ) και προπονητής ο Andre Paus (ΕΝΠ)

Τις δύο κορυφαίες ενδεκάδες, καθώς και τους κορυφαίους προπονητές, επέλεξαν έπειτα από ψηφοφορία οι ποδοσφαιριστές/στριες των κατηγοριών, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν συμπαίκτες τους. Η διαδικασία και ο τρόπος ανάδειξης των νικητών έγινε με βάση την ψηφοφορία που χρησιμοποιεί η FIFA και η FIFPro για την ανάδειξη της καλύτερης ενδεκάδας στον κόσμο.

Προστίθεται ότι πέραν από τις βραβεύσεις των κορυφαίων ενδεκάδων, τιμητικές βραβεύσεις έλαβαν και τρία πρόσωπα για την προσφορά τους στο άθλημα. Πρόκειται για την πρώην αρχηγό των Απόλλων Ladies Μαργαρίτα Σοφοκλέους, τον επί πολλά χρόνια αρχηγό του Διγενή Ορόκλινης Νικόλα Κατσούρη και τον πρώην διαιτητή Σάββα Ζαφείρη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των πρωταθλημάτων γυναικών και β΄ κατηγορίας ανδρών. Είπε ότι μετά τις τελευταίες συναντήσεις με την ΚΟΠ, έχουν γίνει οι πρώτες αλλαγές στη διάρκεια του πρωταθλήματος της β΄ κατηγορίας, και από την επόμενη χρονιά το πρωτάθλημα θα διαρκέσει δέκα μήνες.

Για το γυναικείο ποδόσφαιρο, ανέφερε ότι έγινε επίσης η πρώτη συνάντηση με την ΚΟΠ και τέθηκαν οι εισηγήσεις, ενώ αναμένεται η θετική ανταπόκριση της Ομοσπονδίας για να βοηθηθεί το άθλημα.